به گزارش خبرنگار مهر، کلامالله صفری عصر پنجشنبه در گردهمایی مدیران مدارس در سالن ولایت اردبیل اظهار کرد: ۷۰۰ برنامه تحولی را در آموزش و پرورش با هدف تحقق عدالت آموزشی پیشبینی کردیم که در اجرای این برنامهها باید همه دستگاهها و نهادها یاریگر ما باشند.
وی تصریح کرد: مدیران مدارس باید از هر فرصتی برای پیشبرد اهداف آموزشی، تربیتی و فرهنگی استفاده کنند تا با نظم و انضباط، تحمل همدیگر و تلاش جهادی و شبانهروزی بتوانیم ضعفها و کاستیها را برطرف کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: ما دوست نداریم آموزش و پرورش مجموعه توسریخور باشد و اصلاً در شأن نظام آموزش و پرورش نیست که گاز، برق و آب واحدهای آموزشی قطع شده و یا عدهای بخواهند جلوی نظام تعلیم و تربیت بایستند.
صفری از مدرسه به عنوان خانه دوم و محل آشتی نسل نوجوان و جوان با حیات طیبه نظام اسلامی یاد کرد و افزود: ما امروز با شکاف نسلها، آشفتگی و سردرگمی نوجوانان و جوانان، گرایش به رفاهطلبی، تک فرزندی، آسیبهای فضای مجازی، خرده فرهنگها، تبلیغات سو ماهوارهها، عرفانهای انحرافی و صدها تهدید دیگر برای نسل نوجوان و جوان روبهرو هستیم و در کنار آن اعتیاد، خودکشی، طلاق، تورم، گرانی و… خانوادهها را به شدت تهدید میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: باید مدیریت مدرسه را مهم تلقی کرده و نسبت به اعتلای جایگاه معلم گامهای جدی برداشت چرا که ما امروز با فرسودگی مدارس و واحدهای آموزشی خشتی، سنگی و کانکسی غیراستاندارد روبهرو هستیم که ضرورت دارد هر چه سریعتر بساط این نابسامانیها برچیده شود.
ضرورت توجه به فضای تخریبی مدارس
صفری به تخریبی و فرسوده بودن مدارس و نمازخانهها و پایین بودن آمار سالنهای ورزشی، کمبود دارالقرآنها، کانونهای تربیتی و پژوهشسراها اشاره کرد و ادامه داد: در کنار توسعه متوازن رشتهها، ارتقای جایگاه استان در کنکور و بهبود کیفی نمرات پایانی را هدفگذاری کردیم و قطعاً با کار جهادی و روحیه انقلابی سعی خواهیم کرد با اولویتبندی، نظارت و ارزیابیهای دقیق کارها را در سال تحصیلی جدید به شایستگی به پیش ببریم.
وی ضرورت اصلاح در برخی از حوزههای برنامهریزی آموزش و پرورش و تقویت کار گروهی و همچنین مدیریت بحران را یادآور شد و اضافه کرد: باید اصل مشورت را مورد توجه قرار داده و در تعامل با خانوادهها اطلاعرسانی دقیق و اقناعسازی را انجام دهیم.
صفری به ۲ واژه علم و قدرت در نظام برنامهریزی و حوزه اجرا اشاره کرد و گفت: در کنار حفظ آرامش، باید شرط تحول را که آرامش و اطمینان است، مورد توجه قرار داده و بر اساس سند تحول بنیادین زیستبوم استانی را در مسیر تعلیم و تربیت در پیش گرفت.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: شأن معلم و نمود شخصیت او پوشش مناسب برای آقایان و خانمها است که معلمان باید شأن خود را با پوشیدن کت و شلوار و بانوان نیز با حفظ حجاب و عفاف حفظ کنند.
صفری ضرورت احداث مجموعههای رفاهی را در اردوگاه مقدس اردبیلی و تعمیر و تجهیز نمازخانهها و توسعه فضاهای آموزشی را یادآور شد و افزود: از ۲ هزار و ۵۵۰ مدرسه استان تنها ۵۰۰ نمازخانه داریم و ضروری است در یکهزار و ۵۰۰ مدرسه استان نمازخانه دایر شده و نمازهای جماعت برپا شود.
وی مهاجرت سالانه چهار هزار دانشآموز را به مرکز استان یادآور شد و تصریح کرد: باید در اردبیل سالانه ۹ مدرسه ۶ کلاسه احداث شود و در این زمینه بهتر است اقدامات و فعالیتها به شکل مستمر مورد توجه قرار گیرد.
صفری از اتمام مراحل ثبتنام دانشآموزان، توزیع کتب درسی، سازماندهی نیروی انسانی و حرکت به سمت بازگشایی مدارس را با کمترین دغدغهها و نگرانیها یادآور شد و خاطرنشان کرد: بعد از ۲۵ ماه شرایط کرونایی در آموزش و پرورش و برپایی کلاسهای غیرحضوری، سعی خواهیم کرد تا در سال تحصیلی جدید با همراهی معلمان و خانوادهها تربیت نسل آینده را به عنوان یک رویکرد اصلی مورد توجه قرار دهیم.
وی به احداث و افتتاح ۲۸ مدرسه، ۱۰ باب نمازخانه و بهرهبرداری از پنج سالن ورزشی اشاره کرد و ادامه داد: در توزیع نیروی انسانی به ویژه حضور دبیران در مناطق محروم اقدامات مناسبی انجام شده و سعی میکنیم در قالب ۷۵۰ اقدام و ۱۰۰ برنامه در حوزه آموزش متوسطه، ابتدایی و پرورشی فعالیتهای خوبی را در سال تحصیلی جدید انجام دهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل اضافه کرد: ۵۰ میلیارد تومان تجهیزات آموزشی به مدارس ارسال شده و در کنار آن سعی ما بر این است تا رتبهبندی معلمان را با همراهی فرهنگیان انجام دهیم تا دولت سیزدهم به تعهدات خود در این زمینه با تخصیص ۳۸ هزار میلیارد تومان عمل کند.
نظر شما